Perjuangan Belum Selesai

Thursday, 31 January 2013

#JelajahAnakMalaysia Bersama Masyarakat

Kini, bermulalah #JelajahAnakMalaysia yang mana melibatkan Mahasiswa dari pelbagai IPT yang prihatin akan masyarakat & sanggup mengorbankan masa cutinya demi masyarakat. #JelajahAnakMalaysia ini bermula pada 1-16 Februari 2013 yang melibatkan negeri-negeri di Semenanjung Malaysia, 25 - 3 Mac 2013 di Sarawak, 5 - 13 Mac 2013 di Sabah & berakhir dengan Perhimpunan Anak Malaysia pada 16 Mac 2013. Program #JelajahAnakMalaysia kali ini bertemakan "TRANSFORMASI RAKYAT" yang terdiri daripada 11 kategori aktiviti  & berfokuskan kepada Pusat Perkhidmatan Rakyat (Rakyat Service Centre).
 
Presiden Persatuan Alumni Pemimpin Mahasiswa Aspirasi Malaysia (Aspirasi), Mohd. Shahar Abdullah berkata, program yang mendapat sokongan daripada 46 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu turut menawarkan 11 program yang menarik golongan muda terutama program Rakyat Service Centre.

"Di dalam aktiviti ini (Rakyat Service Centre) kita telah berjaya mengumpul sebanyak 16 agensi untuk membuka kaunter perkhidmatan dan sembilan agensi untuk membuat pameran," katanya semasa Sidang Media #JelajahAnakMalaysia yang telah diadakan di Bilik Seminar Kelab Sultan Sulaiman.
 
 
Dalam pada itu, Saudara Hafiz Ariffin, Pengerusi MPPK merangkap jurucakap MPPK berkata "Mahasiswa terkenal dengan idealisme mahasiswa dan kita tidak mahu idealisme itu pergi terlampau idealist tanpa ada pengalaman secara hands on sendiri"
"Program ini akan membantu bagaimana idealisme itu diterjemahkan dalam bentuk yang lebih praktikal" katanya.

#JelajahAnakMalaysia ini juga telah dirasmikan oleh YB Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Ahli Parlimen Putrajaya bertempat di SMK Presint 8, Putrajaya pada 30 Januari 2013. Dalam ucapannya, beliau mengingatkan mahasiswa supaya "Memelihara perpaduan yang menjadi tonggak perpaduan Malaysia selama ini".

 

#JelajahAnakMalaysia ini juga turut melawat Wad Pediatrik di Hospital Putrajaya dengan kerjasama Majlis Belia Putrajaya.


1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete